Programează-te la o consultație cu unul dintre specialiștii noștri:

Examinarea oftalmologica de rutina cuprinde:
- Anamneza – reprezinta prima etapa a consultatiei, in cadrul careia pacientul explica simptomatologia, furnizeaza informatii referitoare la afectiuni oculare anterioare, precum si alte boli asociate.
- Determinarea acuitatii vizuale – in prima etapa se stabileste acuitatea vizuala pentru distanta – pacientul trebuie sa citeasca litere/cifre, in cazul copiilor se pot folosi desene, de pe un panou luminos situat la o distanta de aproximativ 3-4 m. In a doua etapa se stabileste acuitatea vizuala pentru aproape, pacientul citeste un text imprimat situat la o distanta de 30-40 cm.
- Autorefractometria – este etapa in care se masoara dioptriile pacientului. In cazul tinerilor, pentru masurarea corecta a dioptriilor este necesara administrarea de picaturi cicloplegice, efectul acestora dureaza cateva ore si consta in incetosarea vederii, fotofobie, motiv pentru care nu se administreaza soferilor.
- Tonometria – reprezinta modalitatea prin care se masoara tensiunea intraoculara. Exista doua metode de masurare a tensiunii intraoculare:
- tonometrie non-contact cu ajutorul unui jet de aer
- tonometrie contact- presupune administrarea de picaturi anestezice si colorant (fluoresceina) – aceasta metoda fiind mai precisa.
- Biomicroscopia polului anterior– ne permite examinarea pleoapelor, punctelor lacrimale, conjunctiva, cornee, iris, pupila, cristalin.
- Examenul fundului de ochi – permite medicului vizualizarea nervului optic, macula (zona de acuitate vizuala maxima), vasele de sange retiniene, periferia retinei. Pentru o mai buna acuratete, de cele mai multe ori examinarea fundului de ochi se face dupa administrarea de picaturi cicloplegice. In urma examinarii fundului de ochi putem diagnostica o serie de patologii precum: retinopatie diabetica, retinopatie hipertensiva, glaucom, etc.
Daca ai nevoie de o consultatie la oftalmologie, te poti programa folosind formularul de programare alaturat.
Fii la curent cu noutățile
Abonează-te la newsletter!
Fiecare persoană este diferită, deci are nevoie de un plan personalizat chiar și când vine vorba de slăbit.
Ce femei prezintă riscul pentru diabet gestațional? Care este tratamentul și ce complicații pot apărea?
Dieta vegetariană este sănătoasă, dar trebuie să îți ofere nutrienții necesari ca să ai energie și să te simți bine.
Cum poate influența aportul de calciu pierderea în greutate? Ce alimente să mănânci pentru aportul zilnic de calciu?