Programează-te la o consultație cu unul dintre specialiștii noștri:

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Privacy Policy și Terms of Service Google.

Examinarea oftalmologica de rutina cuprinde:

  1. Anamneza – reprezinta prima etapa a consultatiei, in cadrul careia pacientul explica simptomatologia, furnizeaza informatii referitoare la afectiuni oculare anterioare, precum si alte boli asociate.
  1. Determinarea acuitatii vizuale – in prima etapa se stabileste acuitatea vizuala pentru distanta – pacientul trebuie sa citeasca litere/cifre, in cazul copiilor se pot folosi desene, de pe un panou luminos situat la o distanta de aproximativ 3-4 m. In a doua etapa se stabileste acuitatea vizuala pentru aproape, pacientul citeste un text imprimat situat la o distanta de 30-40 cm.
  1. Autorefractometria – este etapa in care se masoara dioptriile pacientului. In cazul tinerilor, pentru masurarea corecta a dioptriilor este necesara administrarea de picaturi cicloplegice, efectul acestora dureaza cateva ore si consta in incetosarea vederii, fotofobie, motiv pentru care nu se administreaza soferilor. 
  1. Tonometria – reprezinta modalitatea prin care se masoara tensiunea intraoculara. Exista doua metode de masurare a tensiunii intraoculare:
  • tonometrie non-contact cu ajutorul unui jet de aer
  • tonometrie contact- presupune administrarea de picaturi anestezice si colorant (fluoresceina) – aceasta metoda fiind mai precisa.
  1. Biomicroscopia polului anterior– ne permite examinarea pleoapelor, punctelor lacrimale, conjunctiva, cornee, iris, pupila, cristalin. 
  1. Examenul fundului de ochi – permite medicului vizualizarea nervului optic, macula (zona de acuitate vizuala maxima), vasele de sange retiniene, periferia retinei. Pentru o mai buna acuratete, de cele mai multe ori examinarea fundului de ochi se face dupa administrarea de picaturi cicloplegice. In urma examinarii fundului de ochi putem diagnostica o serie de patologii precum: retinopatie diabetica, retinopatie hipertensiva, glaucom, etc.

Daca ai nevoie de o consultatie la oftalmologie, te poti programa folosind formularul de programare alaturat.

Fii la curent cu noutățile

Abonează-te la newsletter!

Newsletter

* obligatoriu

Articole similare